Historie

Historie

Opa Beijer verhuisde in 1968 met zijn gezin van Arnhem naar Groesbeek en startte vrij snel met de aanplant van asperges. Na 2 jaar konden de eerste asperges geoogst worden. Daarmee was een klein winkeltje in de boerenschuur een feit. Zonen Leon en Theo Beijer zette het bedrijf jaren voort en breidde de winkel langzaam uit, begonnen een mini camping en met de aanplant van wijndruiven. Na een bezoek aan een Duitse wijngaard waren de broers zeer enthousiast en de eerste druiven werden in 2007 geplukt.

In januari 2009 kwam Theo onverwacht te overlijden, een groot gemis. In het voorjaar werd de eerste witte wijn gebotteld en is naar hem vernoemd, zíjn Theo’s Witte is beroemd in de streek.
Een wijn die we met trots drinken en verkopen en zélfs verschillende internationale prijzen heeft gewonnen!

Op de foto hiernaast ziet u links Oom Leon Beijer en rechts Bas' vader Theo Beijer. 

In 2009 kwam Theo’s zoon Bas in het bedrijf en werkte jaren met oom Leon samen. In 2016 splitste het bedrijf, Leon nam de camping , wijngaard en een deel van de akkerbouw voor zijn rekening samen met zonen Len en Cas Beijer. Bas samen met Floor de asperges met daarmee de winkel en de kerstbomen en ook een deel akkerbouw. Nu, jaren later werkt de familie nog iedere dag nauw samen met veel plezier en passie voor mooie
gewassen en producten.

Omgeving

Klein Amerika is rijk aan historie, zo hebben hier de luchtlandingen van operatie MarketGarden
plaatsgevonden. Verschillende monumenten waaronder een replica van een Wako Glyder en de
Luisterkeien treft u hier aan. De boerderij ligt aan het beroemde Pieterpad en aan vele wandel- en fietsroute’s.
Overnachten is zeker de moeite waard. Kijk voor alle mogelijkheden op de website van onze familie: www.klein-amerika.nl

De naam "Klein Amerika"

Nu vraagt u zich misschien nog af, waarom heet het hier Klein Amerika? Nou, dat zit zo;
Rijken boeren vertrokken in de jaren 20 naar Amerika om een groter bedrijf te kunnen starten. Hier was bos. De armere boeren kregen een stuk bos hier en hebben dat zelf ontgonnen en tot vruchtbare akkerbouwgrond gebracht, hier vestigden de kleinere boeren. Vandaar de naam , Klein Amerika.