De boerderij is een akker en tuinbouwbedrijf dat door Bas en Leon Beijer gerund wordt. De belangrijkste activiteit is de aspergeteelt.De boerderij grenst aan de bossen en bevindt zich op zandgrond. Dit is de ideale ligging voor het kweken van asperges. Op ons akkerbouwbedrijf worden de meest uiteenlopende gewassen geteeld.
Zo kunt u hier wandelen, dwars door ons akker naar de wijngaard en natuurlijk naar de Waco (Engelse glider uit de 2de wereldoorlog ). Tijdens de wandeling kunt u de diversiteit aan gewassen bewonderen.

Asperges

Al vroeg in het voorjaar worden lange hoge ruggen getrokken van zo’n 60 cm hoog waarna er plastic over gelegd wordt zodat het er snel warm onder wordt. Eind april begin mei komen de eerste asperges boven de grond en kan ’t asperges seizoen beginnen. U kunt dan zien hoe stekers dagelijks de aspergebedden nakijken op barsten en scheuren en de asperges daarna uitgraven, afsteken, wassen en sorteren.

Akkerbouw

Op Klein Amerika worden de meest uiteenlopende gewassen geteeld.

oogst landbouw beijer groesbeek
Kerstbomen planten Klein Amerika

Kerstbomen

Haal de gezelligheid in huis met een kerstbomen van de Beijer!
Het is november en de feestdagen komen langzaam in zicht. De temperatuur daalt. Wij gaan het land op om kerstbomen te selecteren en uit te steken. Op ons eigen land staan voornamelijk Picia Omorica’s. Deze staan bekend als geurende bomen die hun naalden goed vasthouden. Meestal zijn deze bomen met kluit en daardoor gemakkelijk in een mand, pot of emmer te plaatsen.