Nog nooit eerder als in 2019 konden we zo vroeg in het voorjaar de aspergebedden maken en bedekken met plastic. Onder het zwarte plastic is de grond mooi opgewarmd door de zon. We hebben eind maart de eerste  asperges gestoken. 

Asperges Klein Amerika

Al vroeg in het voorjaar worden lange hoge ruggen getrokken van zo’n 60 cm hoog waarna er plastic over gelegd wordt zodat het er snel warm onder wordt. Begin april komen de eerste asperges boven de grond en kan ’t asperges seizoen beginnen. U kunt dan zien hoe stekers dagelijks de aspergebedden nakijken op barsten en scheuren en de asperges daarna uitgraven, afsteken, wassen en sorteren. Men kan dagelijks genieten van ’t witte goud,

Excursies

Tijdens het aspergeseisoen worden er excursies gegeven. Op woensdagmiddag rond de klok van 15.00 gaat u naar het veld om daarna in de schuur onder het genot van een glas wijn tekst en uitleg te krijgen over het sorteren wassen en automatisch schillen van de asperges.
Ook kunt u dan meteen een kijkje nemen in onze winkel. De excursies worden alleen op afspraak gegeven.

14
aanaarden-2018

Asperges te koop

In het asperge seizoen zijn wij 7 dagen per week geopend. Dit zijn de maanden mei en juni. De asperges zijn te koop in onze boerderijwinkel.  Voor openingstijden klik onderstaande button.

Asperges recepten

Zelf asperges bereiden? Asperges bereiden begint bij het kopen van lekkere verse asperges. Dan geniet u pas echt van deze delicatesse. Er zijn veel manieren om  asperges te bereiden: Asperges koken, asperges roerbakken en asperges stomen of grillen zijn de meest bekende. Bekijk voor recepten onderstaande link!

asperge recepten

Asperges bewaren?

Koelkast
De asperge is dagvers het lekkerste maar is ook goed een aantal dagen te bewaren in de koelkast:

  • Witte asperges ongeschild, in een vochtige doek in de koelkast
  • Witte asperges geschild, 2 dagen houdbaar in de zak in de koelkast

Invriezen
Wilt u de asperges langer bewaren, dan kunt u ze ook invriezen. Schil de asperges zorgvuldig. Daarna verpakt u de asperges in een plastic diepvrieszakje en vervolgens zo de vriezer in. De asperges zijn nu tot 6 maanden houdbaar. Doe bij het bereiden de stengels bevroren in een pan met ruim water (dus niet eerst ontdooien).