Asperges Klein Amerika

Al vroeg in het voorjaar worden lange hoge ruggen getrokken van zo’n 60 cm hoog waarna er plastic over gelegd wordt zodat het er snel warm onder wordt. Eind april begin mei komen de eerste asperges boven de grond en kan ’t asperges seizoen beginnen. U kunt dan zien hoe stekers dagelijks de aspergebedden nakijken op barsten en scheuren en de asperges daarna uitgraven, afsteken, wassen en sorteren. Men kan dagelijks genieten van ’t witte goud,

Excursies

Tijdens het aspergeseisoen worden er excursies gegeven. U gaat dan naar het veld om daarna in de schuur onder het genot van een glas wijn tekst en uitleg te krijgen over het sorteren wassen en automatisch schillen van de asperges
Ook kunt u dan meteen de nieuwe winkel bekijken. De excursies worden alleen op afspraak en in groepsverband (bijv. bedrijven) gegeven.

14
aanaarden-2018

Asperges te koop

In het asperge seizoen zijn wij 7 dagen per week geopend. Dit zijn de maanden mei en juni. De asperges zijn te koop in onze boerderijwinkel.  Voor openingstijden klik onderstaande button.

Asperges recepten

Zelf asperges bereiden? Asperges bereiden begint bij het kopen van lekkere verse asperges. Dan geniet u pas echt van deze delicatesse. Er zijn veel manieren om  asperges te bereiden: Asperges koken, asperges roerbakken en asperges stomen of grillen zijn de meest bekende. Bekijk voor recepten onderstaande link!

asperge recepten

Asperges bewaren?

Koelkast
De asperge is dagvers het lekkerste maar is ook goed een aantal dagen te bewaren in de koelkast:

  • Witte asperges in een vochtige doek
  • Groen in een open plastic zak.

Invriezen
Wilt u de asperges langer bewaren, dan kunt u ze ook invriezen. Schil de asperges zorgvuldig. Daarna verpakt u de asperges in een plastic diepvrieszakje en vervolgens zo de vriezer in. De asperges zijn nu 4 tot 6 maanden houdbaar. Doe bij het bereiden de stengels bevroren in een pan met ruim water (dus niet eerst ontdooien).